Onderhoud waterverzachter

Heeft uw waterverzachter onderhoud nodig? Onze techniekers staan elke dag in voor het onderhoud en de goede werking van uw waterontharder. Het onderhoud gebeurd minstens één keer per jaar. Aquagroup doet het onderhoud van uw waterverzachter ook als deze niet bij ons is aangekocht. Wij onderhouden alle toestellen. Een onderhoud bestaat uit verschillende stappen. Hieronder vindt u terug wat er tijdens een onderhoud gebeurd. Voor meer info contacteer ons of vul het formulier bovenaan in.

 

Wat houdt een onderhoud van uw waterverzachter in?

Een onderhoudsbeurt voor een waterontharder bestaat uit verschillende delen. Hier geven we alvast enkele zaken mee die moeten gecontroleerd worden om de goede werking van de waterontharder te verzekeren.

1) Het meten van de waterhardheid: om zeker te zijn dat de waterverzachter nog goed werkt wordt de hardheid van het water gemeten. Als het water te hard blijkt, dan wijst dit op een slechte werking van de waterverzachter.

2) Onderdelen controleren en reinigen: het is natuurlijk van groot belang dat de onderdelen van het toestel nog in goede staat zijn. De injectoren, de kleppen, de filter… worden dan ook aan een controle onderworpen en gereinigd. Indien een onderdeel niet meer goed blijkt te werken of kapot is, wordt het vervangen.

3) Waterverzachter ontsmetten: om bacterievorming te voorkomen wordt het toestel in de meeste gevallen gedesinfecteerd. De harsen worden hierbij ook gereinigd. Er zijn echter waterontharders waarbij dit niet nodig is.

4) Zoutreservoir reinigen: het zout speelt een erg belangrijke rol bij de werking van het toestel. Het zorgt er namelijk voor dat de verzadigde harsbolletjes kunnen regenereren. Het zout kan echter gaan aankoeken. Daarom is het van belang om het zoutreservoir regelmatig te reinigen.

5) Goede afstelling van de waterontkalker: om een goede werking van het apparaat te garanderen moet alles goed afgesteld staan. Het zoutverbruik is hierbij bijvoorbeeld een belangrijk punt.

 

waterverzachter onderhoud

waterverzachter onderhoud

 

 

Kostprijs van een waterverzachter onderhoud

Het onderhoud door Aquagroup kost tussen de 50 tot 85 euro. Omdat verschillende vakmannen deelnemen aan Aquagroup kan aan elk merk en type van waterverzachter onderhoud krijgen. Door samen te werken zorgt Aquagroup ervoor dat u steeds de juiste technieker bij u thuis ontvangt die uw toestel goed kent en ook voor uw ontharder alle wisselstukken verdeelt. Om de juiste kostprijs van uw onderhoud te kennen kan u ons contactformulier invullen. Zo komt de juiste vakman aan een correcte prijs langs voor het onderhoud. De prijzen variëren omdat elk toestel ander zorgen heeft. Vele waterverzachters doen een voordeel met een jaarlijkse harsenreiniger dit is niet op alle ontharders noodzakelijk.

 

Wanneer moet ik mijn onderhoud van mijn waterverzachter door iemand anders laten uitvoeren?

Indien uw laatste onderhoud door iemand is uitgevoerd die enkel uit is op het verkopen van duur zout en kostelijke reinigers is het niet slecht om eens Aquagroup te proberen. Indien uw waterverzachter elk jaar meer en meer zout verbruikt en dit niet opvalt door de laatste onderhoudstechnieker moet u zeker eens Aquagroup proberen.

 

 

 

Bedrijfsaanzicht

Contacteer ons voor een gratis offerte of meer informatie