Crystal Right 71l met CR200

Ontijzeren met Crystal Right

Met Crystal Right is het schoon en veilig houden van water is een steeds makkelijkere taak. Het is dus geen verrassing dat de waterzuiveringsindustrie groeit. Crystal-Right was eigenlijk de eerste media die ooit werd gebruikt voor ionenuitwisseling in moderne waterzuivering. Deze media, ontwikkeld door Emmitt Culligan en Fred Lindsay in het begin van de 20e eeuw, leidden tot de dynastieën van twee van de grootste waterbehandelingsbedrijven. Vandaag, 30 jaar na de introductie, blijft Crystal-Right, een synthetische zeolietmedia, de onovertroffen leider.

Exclusief voor Mineral-Right presteert het merk Crystal-Right beter dan conventionele media voor het verzachten, neutraliseren en filteren van uitdagende mineralen in water. Crystal-Right verwijdert in een enkele doorgang ijzer, mangaan en hardheid, balanceert de pH-waarden van zuur water en kan ammoniak verminderen. Het zorgt ook voor een hogere terugspoeling, die gesuspendeerde deeltjes grondig verwijdert. Bovendien zal chlorinating Crystal-Right het mediabed reinigen. Kortom, systemen gaan langer mee dan conventionele wateronthardingsmedia zonder defect of schade aan de Crystal-Right-kristallen.

Crystal RightCrystal Right CR 200

Het belang van ontijzeren

Water is een medium dat erg makkelijk stoffen opneemt. Zo doet het ook met ijzer, een stof die aanwezig is in de watervoerende lagen van de aardkorst. De aanwezigheid van ijzer in water leidt vaak tot problemen. IJzer vormt een bedreiging voor industriële installaties: het verstopt de leidingen, veroorzaakt puntcorrosie in leidingen en laat de groei van bacteriën toe. Dat leidt al snel tot hoog oplopende onderhoudskosten. Bovendien kan ijzer ook de levensduur van een installatie gevoelig doen dalen. Het is daarom van essentieel belang om water efficiënt te ontijzeren.

CR ontijzeren + ontharden in 1 beweging

 

 

 

 

Bedrijfsaanzicht

Contacteer ons voor een gratis offerte of meer informatie