Waterverzachter kopen

Bij de aankoop van nieuwe huishoudapparatuur wil iedereen zijn toestellen zo lang mogelijk kunnen gebruiken. Om een degelijke werking van uw toestellen te garanderen is het aangeraden een goede waterverzachter aan te kopen.

Een waterverzachter of een waterontharder wordt gebruikt om kalkaanslag te voorkomen in uw huishoudtoestellen en in de waterleidingen. De werking van een waterverzachter kan het best vergeleken worden met de werking van een kleine waterzuiveringsinstallatie.

Meestal wordt de ontharder geplaatst in een huiskelder of garage waarlangs het stadswater binnentreedt. De kalk in dat water wordt verwijderd door gebruik te maken van harsen die het water gaat filteren. Het zout gaat dan op zijn beurt de harsen reinigen zodat deze uw water kunnen blijven ontharden.

De waterverzachter kopen.

De aankoop van een waterverzachter vergt een kleine technische inspanning. Er moet bepaald worden welke type waterontharder je nodig hebt. Hierbij kan best op voorhand een wateranalyse gemaakt worden om uw persoonlijk verbruik en de hardheid van het water te meten.

Verschillende types waterverzachters

Nadat de wateranalyse is uitgevoerd, wordt bepaald of u een hydraulische of elektrische waterontharder wil aankopen. De meeste waterontharders zijn van hydraulische aard. Dit betekent dat ze volledig zonder stroom werken, met als gevolg dat de waterontharder uitsluitend op waterdruk werkt en niet afhangt van elektriciteit voor de aansturing van het generatieproces. Het grote voordeel hiervan is dat er geen elektriciteitskosten zijn.

Hydraulische waterverzachter kopen

Naast de hydraulische waterverzachters bestaan er ook elektronische waterverzachters die gestuurd worden door een computer. Voordelig in deze situatie is dat watergebruik gemonitord kan worden.

elektrische waterverzachter kopen

Waterverzachter prijzen

Een waterverzachter in huis nemen moet u niet zien als een grote kost maar als een slimme investering. De smaak van zacht water is lekkerder, huishoud- en sanitairtoestellen gaan langer mee en de waterleidingen zijn kalkvrij. De prijs van een waterverzachter hangt af van verschillende factoren.

Als eerste, het type waterverzachter dat u kiest speelt een belangrijke rol. Aangezien een mechanische waterontharder met een tijdschakeling werkt die op vaste momenten zoutspoelingen doorvoert is de kostprijs lager dan een elektrische waterverzachter. Een degelijke mechanische waterontharder is te vinden voor 700 euro.

De elektronische waterverzachters worden met een computer gestuurd waardoor de kostprijs uiteraard wat hoger is. Voordelig ten op zich te van de hydraulische waterverzachter is dat er minder zout wordt gebruikt en dat spoelingen bijgevolg niet altijd nodig zijn.

Vervolgens het onderhoud van de waterontharder. Veel bedrijven bieden een onderhoudspakket aan. Laat u zich hier goed bij informeren.

Tot slot wat zeker niet mag vergeten worden is het BTW tarief. Dit tarief hangt af van de leeftijd van de woning. Als u beschikt over een woning ouder dan 5 jaar, is het BTW tarief slechts 6%. Is uw woning jonger dan 5 jaar ligt het BTW tarief beduidend hoger, namelijk 21%.

 

 

Bedrijfsaanzicht

Contacteer ons voor een gratis offerte of meer informatie