UV LAMP AQUAPRO 2750L

UV Lamp AquaPro waterzuivering (2750l/h)

Ultraviolet systemen

UV LAMP AQUAPRO produceren UV-C of “kiemdodende UV” stralingen van veel grotere intensiteit dan zonlicht. Bijna alle output van een UV-lamp is geconcentreerd in het 254 nanometer (nm) -gebied om ten volle te kunnen profiteren van de kiemdodende eigenschappen van deze golflengte. De meeste ultraviolette zuiveringssystemen worden gecombineerd met verschillende vormen van filtratie, omdat UV-licht alleen in staat is om micro-organismen te doden zoals bacteriën, virussen, schimmels, algen, gist en oöcyten zoals Cryptosporidium en Giardia.

UV-licht heeft over het algemeen geen invloed op chloor, VOS, zware metalen en andere chemische verontreinigingen. Niettemin is het waarschijnlijk de meest kosteneffectieve en efficiëntste technologie die beschikbaar is voor huiseigenaren om een ​​breed aantal biologische verontreinigingen uit hun watervoorziening te verwijderen. Recente testen hebben ook aangetoond dat UV effectief kan zijn in het vernietigen van bepaalde VOC’s, hoewel we de technologie voor VOC-reductie niet specifiek zouden aanbevelen.

UV-waterbehandeling biedt vele voordelen ten opzichte van andere vormen van waterbehandeling voor microbiologische verontreinigingen. Het belangrijkste is dat het geen chemicaliën in het water brengt, het geen bijproducten produceert en de smaak, pH of andere eigenschappen van het water niet verandert. Daarom is het naast het produceren van veilig drinkwater niet schadelijk voor uw sanitair en septisch systeem. Verder is het eenvoudig en kosteneffectief om te installeren en te onderhouden zonder speciale training. Er zijn ook uitgangen van UV-lampen die anders zijn geconcentreerd dan 254 nanometer (nm) regio die worden gebruikt om TOC te vernietigen, verminderen of elimineren; Gratis chloor en ozon onder andere.

Hoe het werkt.

Ultraviolet zuivering maakt gebruik van een UV-lichtbron (lamp) die is ingesloten in een beschermende transparante hoes (meestal kwarts). De lamp is zodanig gemonteerd dat water dat door een stroomkamer passeert wordt blootgesteld aan de UV-C lichtstralen. Wanneer schadelijke microben worden blootgesteld aan de UV-stralen, absorbeert hun nucleïnezuur de UV-energie, die vervolgens de DNA-structuur van het organisme door elkaar gooit. De cel is steriel gemaakt en kan niet langer reproduceren. De cel wordt nu als dood beschouwd en is niet langer een bedreiging.

Toepassingen.

UV-behandeling is een uitstekende keuze om biologische verontreiniging van het meeste water te elimineren, ongeacht of uw bron bronwater, secundair afvalwater of oppervlaktewater is. Het enige doel is om schadelijke biologische verontreinigingen te doden en moet daarom altijd gecombineerd worden met andere vormen van filtratie (GAC / koolstofblok, KDF of omgekeerde osmose) voor het verminderen van zware metalen, chloor, VOC’s en andere chemische verontreinigingen.

De levensduur van de lamp is 9000 uren en door de ingebouwde urenteller weet u wanneer de lamp moet vervangen worden. De zoemer geeft aan als de lamp defect is. De aansluiting in 3/4″ kan tot 2750l water aan per uur. Dit systeem is heel eenvoudig aan te sluiten na uw filtersysteem. Perfect voor het bacterie vrij maken van uw regenwater en van uw putwater. Dit systeem kan ook toegepast worden bij vijvers, zwemvijvers en zwembaden. De UV-Lamp bestrijd schimmels, bacteriën en algenvorming. De lamp is geïnstalleerd in een Inox behuizing met aarding.

Dit product is verkrijgbaar in combinatie met Big-Blue filters.

Behandeling water met UV UV LAMP AQUAPRO
UV-lamp Aquapro

Uniek voor dit product

  • Zeer gemakkelijk te plaatsen voor de doe het zelf!!!
  • Gebruik het voor bad, douche, lavabo, vaatwas, wasmachine, wc, warm water.
  • Bespaar tot 80% op uw waterfactuur door regenwater-recuperatie.
  • Uw regenwater is bacterie vrij!
  • Geschikt voor een groot regenwatergebruik.
  • Eenvoudig te vervangen Uv lamp
  • Regenwater gebruiken helpt mee om bij hevige regenval overstromingen tegen te gaan.

 

 

Bedrijfsaanzicht

Contacteer ons voor een gratis offerte of meer informatie